Visste du…

Att Novator bygg är uppkallat efter en liten flicka som heter Nova och att ordet (novator) betyder förnyelse.

Flickan Nova var med om en tragisk olycka där hon åt popcorn och satte i halsen 1,5 år gammal, till följd blev hon helt hjärndöd och lämnade jorden för änglalivet dagen innan julafton. Nova donerade tre organ och räddade tre andra liv på julafton år 2014.

Vi har sedan dess donerat av vår vinst till både hjärnfonden och barn cancer fonden i Novas namn.

Visste du…

Att byggbranschen är en av de mest konkurrenskraftigaste branscher som finns i vårt land. Det finns tyvärr allt för många byggföretag som borde byta bransch på grund av för lite erfarenhet eller som bara är ute efter att lura sina kunder.

Det är ofta förekommet att Novator bygg får ”ta över” efter oseriösa hantverkare och vi är vana vid att försöka lösa byggfusk och direkta byggfel i efterhand. Tyvärr är det väldigt komplicerat och oftast väldigt dyrt att försöka rätta till fel i efterhand. Juridiskt blir det extremt svårt att ”ta över” någon annans projekt eftersom den nya hantverkaren då också ”tar över” ansvaret för vad tidigare hantverkare har åstadkommit.

Välj din hantverkare med omsorg, ta dig tiden att kolla upp din hantverkares garantier, utbildningar och certifikat. Det är jätteviktigt! Det är nämligen upp till dig som konsument att ta reda på om din hantverkare har de certifikat och utbildningar som krävs för arbetet som du beställer.

Visste du… 

Om du tar in fler offerter från olika företag rekommenderas att du väljer det företag som ligger någonstans i mitten. Välj aldrig det billigaste, spelar ingen roll hur bra dom har sålt in företaget hos dig. Det är oftast just sälj de enbart är bra på. 

Hur väljer du rätt hantverkare?

 • Du kollar upp om de har de certifikat och de utbildningar som krävs för arbetet som ska utföras.
 • Du kollar deras rekommendationer från andra kunder tex. Reco.se
 • Du kollar upp företagets ekonomi förslagsvis på allabolag.se eller hos UC.
 • Du kollar upp hur länge företaget har funnits.
 • Du kontaktar flera företag för offert.
 • Du kollar om företaget har bra referensbilder på liknande projekt som ditt.
 • Sist men inte minst ska du följa din magkänsla.

Tycker du att våra offerter är dyra? Testa att anlita en billig!

Visste du…

Varför företag gör materialpåslag?

Det är många som irriteras över att företag gör material påslag när de inhandlar material till sina kunder. Anledningen är ganska enkel, Det är först och främst för att företaget ska kunna lämna garantier på materialet som används. Företaget vill också få betalt för extra pappersarbeten som fakturor, bokföring och beställnings order. Företaget har oftast bra rabatter som kunden ändå får ta del av.

Generellt så är 15% ett skäligt materialpåslag, Novator bygg har 12% påslag till sina kunder.

Du kan ju så klart kringgå material påslagen genom att själv inhandla allt material. Tänk på att:

 • Du själv står för garantin och kvalitén på materialet.
 • Det är upp till dig att materialet finns på plats när hantverkaren ska använda det.
 • Det är du själv som ska ta emot leveransen för materialet då det är du som bär ansvaret om något skulle saknas.
 • Du själv måste lagerhålla materialet om du köper i stora mängder. Tex. Du ska byta fönster på hela ditt hus, hantverkaren kan omöjligt byta alla fönster på 1 dag så alla fönster måste lagerhållas någonstans och i små partier köras ut till huset för montering.
 • Skulle det vara något fel på materialet är det upp till dig att byta det.

Det händer att kunder ibland tittar på internet efter billigaste materialet. Snälla sluta! Hantverkarna arbetar oftast väldigt tätt med sina återförsäljare där återförsäljaren vet vad hantverkaren vill arbeta med för material. Det finns mängder med olika typer av material och återförsäljare, låt hantverkaren bestämma själv vilket material de vill och är vana att arbeta med. Det kommer med 100% säkerhet bli det billigaste alternativet i slutändan.

Call Now Button076-164 63 63